top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Æblemoussekage med blåbær

Denne æblelagkage er frisk og lækker. Den gør sig godt som efterårskage med nyplukkede æbler og smagen af hasselnødder. Kagen står fint med sit rå udseende på siderne, men passer også godt med et marcipanbånd omkring. Og hey, den smager faktisk lige så godt resten af året.


Fragilitébunde

150 g æggehvide

250 g rørsukker

150 g revet marcipan

100 g hasselnødder


Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Bland en smule af marengsen med revet marcipan. Tilsæt herefter mere marengs. Gør det forsigtigt ad et par omgange til marcipanen er blandet i marengsen. Tilsæt herefter blendede eller finthakkede hasselnødder. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 24 cm) og bag bunden ved 180 g varmluft i 18-20 min.


Æble- og blåbærkompot

3 blade husblas

300 g skrællede æbler i tern

150 g blåbær

200 g rørsukker

2 citroner, både skal og saft


Læg husblassen i koldt vand. Kog æbleternene med blåbær, sukker og citronsaft. Sørg for at rive citronskal, før citronerne presses. Lad kompotten koge ca. 20 min og pres det herefter gennem en sigte. Pres husblassen fri for vand og rør den i kompotten. Tilsæt revet citronskal. Lad kompotten køle af og sæt den herefter på køl. Hvis du har silikonehalvkugler kan kompotten støbes i disse (gerne flere forskellige størrelser), før den er helt afkølet. Halvkuglerne fryses i min. tre timer.


Æblemousse

6 blade husblas

600 g skrællede æbler i tern

1 citron, både skal og saft

1 dl æblejuice

1 vanillestang

50 g rørsukker

3 dl piskefløde


Læg husblassen i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog æbleternene med æblemost, citronsaft (sørg for at rive citronskal, før citronen presses), vanillekorn, den tomme vanillestang og rørsukker. Blandingen koges i ca. 15 min, eller til æblerne er møre. Tag vanillestangen op og blend blandingen. Pres husblassen fri for vand og rør den ud i blandingen. Lad blandingen blive kold. Pisk fløden til let flødeskum. Tilsæt lidt flødeskum til den kolde æbleblanding. Rør godt og vend æbleblandingen i flødeskummet.


Samling af kagen

Sæt fragilitébunden tilbage i springformen, der er uden bund og beklædt med kageplast. Smør et lag med æble- og blåbærkompot eller befri de frosne halvkugler fra formene og sæt den på bunden. Hæld herefter forsigtigt æblemoussen over kagen. Her kan du støbe halvkugler i silikoneforme igen (hvis du har formene) til dekoration. Ellers hældes hele moussen på.


Lige inden servering pyntes kagen med blåbær (og halvkugler af mousse) og evt. spiselige blomster. Hvis kagen skal ligne den på billedet, pensles blåbærrene med metallic støv.

315 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page