top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Brombærcheesecake

Denne cheesecake er klart en af mine favoritkager. Den indeholder en del elementer, men resultatet er det hele værd. Desuden er brombærcurden god på brød, så lav gerne ekstra af denne og gem i et skoldet glas. Brombærrene kan udskiftes med jordbær, rabarber, hindbær eller solbær alt efter sæson og smag. Sørg for at smag på det undervejs og juster på sukker og citronsaft.


Kiksebund

200 g smør

400 g digestivekiks


Smelt smørret. Knus kiksene og blend dem herefter sammen med det smeltede smør. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. Pres kikseblandingen glat i bunden og godt ud til kanten. Sæt bunden på køl, mens du laver brombærcurden.


Brombærcurd

300 g brombær

1 vanillestang

3 blade husblas

½ dl vand

180 g sukker

2 æg

75 g smør


Læg husblas i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Gem kornene til ostecremen. Kog brombær med vand, det halve af sukkeret og den tomme vanillestang til brombærrene er kogt lidt ud. Sigt grøden, så kernerne tages fra. Pisk resten af sukkeret med æggene til en luftig æggesnaps. Vend brombærgrøden i æggesnapsen og hæld blandingen i gryden. Varm op under omrøring til massen er 65 grader. Tag gryden af. Pres husblassen fri for vand og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret og rør godt rundt til det er smeltet. Når massen er afkølet, hældes den forsigtigt over kiksebunden og sættes på køl, til den er stivnet.


Ostecreme

5 blade husblas

600 g flødeost naturel

200 g flormelis

3 økologiske citroner

3 dl fløde


Læg husblas i koldt vand. Riv citronskal og pres derefter citronerne. Pisk flødeost med flormelis, citronsaft, revet citronskal og vanillekorn. Pisk fløden til blødt skum i en skål for sig. Pres husblassen fri for vand. Tag en smule af osteblandingen og varm forsigtigt op sammen med husblas, til husblassen er smeltet. Bland med en smule mere af ostecremen. Gentag dette et par gange og hæld derefter husblasblandingen i skålen med ostecreme. Vend til sidst flødeskummet i. Put ostecremen i en sprøjtepose og sprøjt det over brombærcurden. Sørg for at sprøjte langs siderne først for at få en flot kant. Glat overfladen, da det kan ses igennem gelelaget. Sæt kagen i fryseren i ca. en time.


Brombærgelé

6 blade husblas

300 g brombær

100 g sukker

1 citron

2 dl vand


Læg husblas i koldt vand. Kog brombær, vand, sukker og citronsaft godt op. Sigt saften gennem en fin si. Pres husblassen fri for vand, og rør den ud i saften. Lad geléen afkøle og hæld den forsigtigt over kagen ved at lade geléen ramme en ske. Lad geléen sætte sig, det tager ca. en time på køl. Inden servering kan kagen pyntes med friske bær og evt. marengstoppe. For at få bærrene til at sidde fast på kagen, kan du smelte lidt hvid chokolade og bruge som pynt og lim.

457 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page