top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Brombærtærte med saltkaramel

Denne tærte er fyldt med lækkerhed. Sprød kakaobund, salt og blød saltkaramel og et lag frisk og sød brombærganache på toppen. Skynd dig ud at pluk nogle brombær eller tag nogle fra fryseren. Jeg lover, at du ikke fortryder det.


Mørdejsbund med kakao

250 g hvedemel

50 g kakao

80 g flormelis

150 g smør

1 æg


Bland mel, kakao og flormelis sammen. Skær det kolde smør i tern og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med ægget. Hvis dejen er for tør, kan der tilsættes en smule vand. Dejen skal ikke æltes, men blot samles. Sæt dejen på køl i en time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform og tryk den godt ind mod kanterne. Placer et stykke bagepapir oven på dejen og fyld tærten med bagekugler eller tørrede kikærter.

Bag tærten ved 170 C i 45 minutter.


Peanutkrokant

50 g peanuts

50 g sukker


Smelt forsigtigt sukkeret på en pande. Når sukkeret er helt flydende og gyldent tilsættes peanuts. Rør forsigtigt rundt indtil karamellen er godt fordelt. Hæld derefter de karameliserede peanuts over på et stykke bagepapir til afkøling. Når blandingen er kold, kan den hakkes i passende stykker med en skarp kniv. Fordel krokanten på den bagte tærtebund. Du kan evt. gemme en smule til pynt.


Saltkaramel

100 g mælkechokolade

50 g rørsukker

1 dl piskefløde

Lidt salt


Varm fløden til kogepunktet i en gryde. Smelt imens forsigtigt rørsukkeret på en pande. Når sukkeret er helt flydende og gyldent, tilsættes den varme fløde. Rør godt. Hvis der er klumper, kan karamellen koge lidt, mens der røres. Hak chokoladen. Hæld herefter karamellen over den hakkede chokolade (dette kan gøres gennem en sigte, hvis der fortsat er lidt klumper i karamellen). Rør i midten af skålen, indtil chokoladen er smeltet og ganachen skinnende. Smag til med salt. Lad karamellen afkøle en smule og hæld den derefter over krokanten. Sæt tærten på køl til saltkaramellen har sat sig.


Brombærganache

100 g hvid chokolade

100 g brombær

1 citron

1 dl fløde


Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber i midten til massen bliver blank og skinnende. Riv skallen på citronen og pres derefter saften. Kog brombær med revet citronskal og -saft til brombærene koger en smule ud. Sigt massen og hæld den i den hvide chokoladeblanding. Stavblend til ganachen er skinnende. Hæld den over den afkølede saltkaramel. Sæt tærten på køl.


Pynt med peanutkrokant, friske brombær og skovsyre.

640 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


tanjahansen.pederstrup
Jan 18, 2022

Kan tærten laves dagen inden eller hvor længe skal den stå på køl for at sætte sig så man kan spise den?

Like
bottom of page