top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Brownielagkage med brombærmousse

Denne lagkage er klart min favorit til festlige lejligheder. Den smager fantastisk og bliver bare bedre af at være samlet dagen før, hvilket i en børnefamilie er et kæmpe plus, da der ofte på festlige dage er nok at gøre med borddækning, oprydning og diverse Elsafletninger, der skal flettes i sidste øjeblik. Her kan femårrige prinsesser sjældent spises af med hestehaler eller uglede knolde. Og hvis kagen er samlet dagen forinden er den let at pynte og smøre op, hvis der skal gøres ekstra ud af kagelooket.


Bunde

200 g chokolade

100 g brun farin

1 dl mælk

200 g smør

½ dl stærk kaffe

6 æg

250 g sukker

300 g mel

2 tsk bagepulver


Varm hakket chokolade, brun farin, mælk, kaffe og smør i en gryde til det er blevet til en ensartet masse. Hvis du ikke bryder dig om kaffesmagen (som i denne sammenhæng mere fremhæver chokoladesmagen end giver kaffesmag) kan du erstatte kaffen med samme mængde mælk. Lad blandingen køle af.


Pisk æg og sukker luftigt. Vend derefter chokoladeblandingen og sigtet mel og bagepulver i.

Bag bunden i en springform (ca. 24 cm) ved 180 grader i 40 min.

Lad kagen køle helt af, før du deler den i tre bunde


Brombærmousse

5 blade husblas

350 g brombær

50 g rørsukker

1 citron

1 vanillestang

5 dl piskefløde

100 g skyr


Læg husblassen i blød. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog brombær, rørsukker, den tomme vanillestang og citronsaft (skallen rives, før citronen presses) i fem minutter. Herefter presses brombærpureen igennem en sigte, så kernene sies fra. Tilsæt vanillekorn, citronskal og husblas og rør grundigt til husblassen er opløst. Pisk fløden til det næsten er som flødeskum og tilsæt skyr. Når brombærpureen er afkølet vendes den forsigtigt i flødeskummet - lidt ad gangen for at sikre, at det ikke klumper.


Samling af kagen

Beklæd en springform med bageplast og læg en bund i. Top med det halve af brombærmoussen og læg derefter forsigtigt en bund ovenpå. Hvis moussen er meget flydende, kan det være en fordel at sætte kagen på køl i ti min inden næste lag laves. Hæld nu resten af moussen oven på og læg til sidst den pæneste af bundene oven på. Lad kagen stå på køl i min tre timer og gerne natten over. Herefter er den klar til at blive serveret eller smurt op og pyntet. Kan varmt anbefale at kombinere kagen med saltkaramelganache - det giver et perfekt modspil til den lidt syrlige brombærmousse.

2.803 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

1件のコメント


Stine Julie Tvenge Neergaard
Stine Julie Tvenge Neergaard
2020年11月10日

Hej. Hvad har du smurt kagen op med? Mvh Stine.

いいね!
bottom of page