top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Chokolade-talkage

Talkagen er kommet for at blive. Og det er den hovedsageligt, fordi kombinationen af sprød mørdej og blød chokoladecreme bare holder. Her er den i en mælkechokoladeudgave med masser af saltkaramel. Og når det kommer til pyntning, er det hele ideen at personliggøre kagen med yndlingschokolade og helst masser af det.Opskrift til to tal

Mørdej

70 g flormelis

2 tsk vanillesukker

150 g stuetempereret smør

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 æg


Bland mel, flormelis, vanillesukker og bagepulver godt sammen. Brug hænderne til at blande smørret ind i melblandingen, så det ligner revet ost. Tilsæt ægget og saml dejen. Sæt dejen på køl i min. en halv time. Herefter kan du rulle dejen ud på et meldrysset bord og skære tallet i den rette form. Jeg plejer at printe et tal, jeg har fundet ved at søge på Google, klippe det ud og skære rundt om det. Saml den overskydende dej og rul den ud og skær endnu et tal.

Bag tallene ved 175 grader i 10 min.


Mælkechokoladecreme

5 blade husblas

200 g mælkechokolade

1 l piskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet - det er vigtigt, at den ikke koger. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig. Pres husblassen fri for vand og rør den i chokoladefløden. Kom med det samme husholdningsfilm over fløden - så den rører fløden. Sæt fløden på køl, til den er hel kold og gerne natten over.


Saltkaramelganache

200 g mælkechokolade

100 g rørsukker

2 dl piskefløde

Lidt salt


Varm fløden til kogepunktet i en gryde. Smelt imens forsigtigt rørsukkeret på en pande. Når sukkeret er helt flydende og gyldent, tilsættes den varme fløde. Rør godt. Hvis der er klumper, kan karamellen koge lidt, mens der røres. Hak chokoladen. Hæld herefter karamellen over den hakkede chokolade (dette kan gøres gennem en sigte, hvis der fortsat er lidt klumper i karamellen). Rør i midten af skålen, indtil chokoladen er smeltet og ganachen skinnende. Smag til med salt.


Samling af kagen

Pisk mælkechokoladefløden luftig og stiv med en håndmikser og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl. Sæt små dutter på den nederste mørdejsbund hele vejen rundt langs kanten. Kom saltkaramelganachen i en sprøjtepose og sprøjt en stribe i midten af tallet. Gem en smule til pynt. Læg forsigtigt den anden bund ovenpå. Sæt dutter på denne bund over det hele. Pynt med masser af chokolade (jeg har brugt Twix, Mellers, Center og KiMs kugler), saltkaramelganache og rød skovsyre.


2.782 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

2 Comments


StineCarlsen
StineCarlsen
Jan 02, 2019

Hej Lisbeth

Beklager det sene svar. Beskeden var smuttet for mig. Ja det er rigtigt, at der skal bruges en liter fløde:) God fornøjelse med bagning:)

Like

Lisbeth Bossen
Lisbeth Bossen
Dec 08, 2018

Hej Stine,

Den kage ser for lækker ud, og den skal helt sikkert laves til min nieces fødselsdag. Dog har jeg lige et spørgsmål. Kan det være rigtigt, at der skal bruges én liter fløde tilmælkechokoladecremen? 😀

Like
bottom of page