top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Chokoladelagkage

Chokolade med chokolade på. Her er svampede browniebunde i selskab med mælkechokolademousse. Og som om det ikke var nok, er toppen dækket af en mørk chokoladeganache og kakaosmørcreme.Browniebunde

200 g mørk chokolade

150 g smør

150 g brun farin

1/2 dl stærk espressokaffe (kan udelades)

4 æg

200 g sukker

100 g hvedemel

4 spsk kakaopulver

1/2 tsk salt


Smelt chokolade, smør og brun farin i en gryde sammen med espressokaffen (der i denne kage ikke smager af kaffe, men blot fremhæver chokoladesmagen). Pisk æg og sukker luftigt. Sigt hvedemel og kakaopulver i æggemassen. Tilsæt salt. Lad chokoladeblandingen køle af og tilsæt til æggemassen. Del dejen i to og bag den i to (eller i to omgange) i en smurt springform (omkring 20 cm i diameter) i 30 min ved 170 grader.


Mælkechokolademousse

200 g mælkechokolade

5 dl piskefløde

3 blade husblas

Lidt salt


Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet, den må ikke koge. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i midten med en dejskraber, til chokoladefløden er samlet og skinner blankt. Pres husblas fri for vand og rør det i chokoladefløden sammen med salt. Læg husholdningsfilm forsigtigt oven på chokoladefløden, så der ikke er lufthuller (for at undgå at der dannes skind). Sæt fløden på køl-gerne til dagen efter, men i hvert fald i tre timer. Det er vigtigt, at den er helt kold.


Samling af kagen

Del bundene i to, så der i alt er fire bunde. Pisk den kolde chokoladefløde til den er jævn og mere luftig, men pas på ikke at overpiske, da den så skiller. Læg en bund i en springform uden bund og beklæd med kageplast. Tilsæt chokolademousse, så chokolademousselaget er ca. 1 cm højt. Læg en bund på og fortsæt med chokolademousse. Gentag til den fjerde og sidste bund er på. Smør kagen op med resten af chokolademoussen. Gerne i et tyndt lag, så kanterne fra bundene kan ses igennem.


Herfra er det kun pynt, så du kan også stoppe her og servere kagen som den er.


Chokoladeganache

100 g mørk chokolade 70%

1 dl piskefløde


Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør i midten med en dejskraber til ganachen samler sig og skinner. Lad ganachen køle helt af og kom den i en sprøjtepose. Klip et hul og tjek, at konsistensen er, så ganachen kan løbe ned ad kagens sider og sætte sig. Sprøjt først ganache på kagens øverste kant, så det løber ud over siderne og kom derefter resten midt på kagen. Glat det ud med en kagespartel.


Chokolademacarons


Hvis du vil have chokolademacarons på toppen af kagen som pynt, kan du lave min opskrift på macarons og tilsætte 1 spsk kakaopulver til dejen. Saml macarons'ne med lidt chokoladeganache.


Chokoladesmørcreme som dutter

100 g smør

300 g flormelis

50 g kakaopulver

1/2 dl varm mælk


Lad smørret have stuetemperatur. Rør smør, flormelis og kakaopulver så godt sammen som det kan lade sig gøre. Tilsæt varm mælk og rør med en ske til smørcremen er glat og har en god konsistens. Juster med mere mælk eller flormelis. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl med mange takker (jeg bruger Wilton 6B) og lav dutter direkte på kagen.


753 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page