top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Citrontærte

Kombinationen af surt og sødt, sprødt og blødt. Denne tærte har det hele. Og så er det altid et hit, når det meste kan laves i god tid. Og ved denne tærte er det kun marengs, der skal laves til aller sidst. Så god fornøjelse med din nye yndlingstærte:)Mørdejsbund

300 g hvedemel

80 g flormelis

150 g smør

1 æg


Bland mel og flormelis sammen. Skær det kolde smør i tern og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med ægget. Hvis dejen er for tør, kan der tilsættes en smule vand. Dejen skal ikke æltes, men blot samles. Sæt dejen på køl i en time.


Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform og tryk den godt ind mod kanterne. Læg et stykke bagepapir over dejen og fyld op med tørrede kikærter eller keramiske bagebønner for at undgå, at kanterne falder sammen under bagning. Bag tærtebunden i ca. 15 min. ved 180 grader.


Citroncreme

2 dl piskefløde

100 g sukker

1 vanillestang

2 æg

3 økologiske citroner

1 tsk majsstivelse


Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Riv citronskallen fint, og pres saften fra citronerne. Blend vanillekorn, citronskal og -saft med de øvrige ingredienser til en jævn masse. Hæld citroncremen i tærtebunden og bag tærten i 40 min ved 120 grader. Sæt herefter tærten på køl i min. et par timer.


Marengs

100 g pasteuriserede æggehvider

80 g flormelis


Pisk æggehviderne, til de er skummet op, og tilsæt herefter flormelis. Pisk til en sej marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose - gerne med en stjernetyl med mange takker. Sprøjt toppe på tærten og brug til sidst en bunsenbrænder til at brænde det øverste af marengsen gyldenbrunt. Hvis du ikke har en bunsenbrænder, kan tærten sættes i ovnen under grill et øjeblik - hold øje med den hele tiden. Du kan også servere den med marengs, der ikke er brændt - det smager lige så godt. Server tærten med det samme.

401 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

Comments


bottom of page