top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Danmarkskage og romkugleklaphatte

Når der skal heppes på det danske landshold fra sofaen, gøres det bedst med øl og kage her i huset. Her er det en romkugler forklædt som klaphatte og kage med romkuglebund og hindbærmousse, der skal gøre Danmarks heppekor skarpe. Man kan jo selv bestemme, hvor meget der skal gøres ud af pynten. Men det ville jo være ærgerligt at have siddende på sig, at manglende rød/hvide farver var skyld i et nederlag...så giv den bare gas.


Romkuglemasse til både kagebund og klaphatte

500 g kagerester (chokoladekage, wienerbrød, sandkage eller hvad du nu har liggende. Og hvis du ikke har rester kan du købe en chokoladekage og en roulade)

100 g revet marcipan

1/2-1 glas hindbærmarmelade

100 g smeltet mørk chokolade

2 spsk rom eller 1-2 spsk romessens

4 spsk kakaopulver

1/2 dl stærk kaffe (kan udelades)


Smuldr kageresterne og bland med de øvrige ingredienser. Start med at tilsæt 1/2 glas hindbærmarmelade og tilsæt mere, hvis massen er for tør. Smag massen til med rom eller romessens. Massen kan enten stavblendes eller æltes med hænderne, til den er jævn. Mas 3/4 af massen ud i bunden af en springform (uden bund), der er beklædt med kageplast. Sæt på køl. Resten af massen sættes på køl i en time, så den lettere kan trilles til kugler.


Hindbærmousse

200 g hindbær

3 blade husblas

50 g sukker

1 vanillestang

2 dl fløde


Læg husblassen i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Giv hindbær, vanillestang og sukker et opkog. Sigt blandingen over i en skål, pres husblassen fri for vand og smelt den i den varme hindbærkompot. Lad kompotten køle af. Pisk fløden til let flødeskum og kom et par skefulde flødeskum i hindbærkompotten. Gentag og bland herefter kompotten i resten af flødeskummet. Hæld hindbærmoussen over romkuglebunden og gør overfladen så jævn som muligt. Sæt kagen på køl i et par timer og herefter i fryseren i min. fire timer og gerne natten over.


Glaze (kan udelades, da kagen i sig selv er rød/lyserød)

4 blade husblas

125 g sukker

1 dl sødmælk

120 g hvid chokolade

Rød frugt- eller pastafarve


Læg husblassen i koldt vand. Kog sukker og mælk til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Pres husblassen fri for vand og smelt den i sukker/mælkeblandingen. Hak chokoladen, og hæld sukker/mælkeblandingen over chokoladen. Stavblend massen til den er jævn. Sørg for at sætte stavblenderen skråt ned i massen, så der ikke dannes luftbobler og hold den dernede i den tid, der blendes. Bank skålen eller kanden med massen ned i bordet for at undgå bobler. Lad nu massen køle ned til 34 grader (det er vigtigt at temperaturen overholdes, da glazen ellers vil løbe af kagen). Når glazen har den rette temperatur, tages kagen ud af fryseren, befries for kageplast og placeres på en rist med en bageplade eller tallerken under. Hæld forsigtigt glazen over kagen. Hvis glazen glider af kagen, kan den skrabes af bagepladen, varmes lidt op til 34 grader, og så kan processen gentages.


Marcipan til pyntning

250 g marcipan

125 g flormelis

30 g glukosesirup

Rød frugt- eller pastafarve


Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til det er en ensartet masse. I starten virker det næsten umuligt med alt for meget flormelis, men det bliver godt til sidst. Del marcipanen i tre lige store dele. Farv to af delene røde. Rul den hvide del ud, til det er 3 millimeter tykt. Skær et firkantet stykke som et halstørklæde, der lige er lidt længere end kagen. Rul det røde marcipan ud, til det er 3 millimeter tykt. Skær eller udstik bogstaver til halstørklædet. Lav desuden frynser af to stykker marcipan med små riller, som ikke er skåret helt igennem stykkerne. Sæt disse i enderne af tørklædet.


Udstik cirkler, der vil kunne dække romkuglerne med en rund udstiksform eller et glas. Form romkugler af den frosne dej (eller lad det tø en smule først) og beklæd med marcipan. Skær tynde strimler af den hvide marcipan og placer, så det ligner et dannebrogsflag. Lav små handsker af rød marcipan og sæt dem oven på romkuglerne, så det ligner klaphatte. Hvis du har romkugledej til overs, kan det fryses til en anden god gang.


Pyntning

Placer et par klaphatte oven på kagen sammen med halstørklædet. Pynt desuden med rødt/hvidt slik, krymmel og spiselige blomster. Sæt resten af klaphattene ved siden af kagen.

262 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page