top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Fastelavnsboller med konditorcreme og hindbær

Disse fastelavnsboller er af slagsen, man ikke skal transportere for langt. For de er fyldt med sød vanillecreme og syrlig hindbærmarmelade, der giver en snasket og vidunderlig fastelavnsbolle, som helst skal nydes lige efter, de er samlet.


Vandbakkelse

2 dl vand

100 g smør

150 g mel

4-5 æg

1 spsk sukker


Kog vand og smør, til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen og tilsæt mel og sukker. Rør rundt med en ske, til dejen er helt samlet og lad den køle af i en skål. Pisk med en elpisker et æg i af gangen. Det kan godt være, at du kun skal bruge fire æg. Dejen skal være ret våd, men skal kunne stå selv. Lav fastelavnsbollerne ved at sprøjte dejen ud af en sprøjtepose med rund tyl eller sætte den i klatter med to skeer på et stykke bagepapir. Bag vandbakkelserne ved 200 g (ikke varmluft) i 20 min.


Konditorcreme

2 blade husblas

2 æggeblommer

1 vanillestang

1 1/2 spsk maizena

2 spsk sukker

2 dl sødmælk

2 1/2 dl fløde


Læg husblas i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom vanillestang, -korn, æggeblommer, maizena, sukker og sødmælk i en gryde og pisk konstant til det koger. Lad det koge i et minut og tag det derefter af varmen. Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til flødeskum. Pisk vanillecremen til den er blank. Vend vanillecremen i flødeskummet. Kom det i en sprøjtepose - brug en stjernetyl, hvis du har en.


Samling

Hindbærmarmelade

200 g flormelis

Lidt vand


Flæk vandbakkelserne og sprøjt konditorcreme i en cirkel på den nederste del. Læg en tsk. hindbærmarmelade i midten af hver fastelavnsbolle. Sæt forsigtigt lågene på. Lav glasur af flormelis og vand og evt. lidt siet hindbærmarmelade uden kerner. Kom glasur oven på fastelavnsbollerne.

256 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

Comments


bottom of page