top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Gulerodskage

Gulerodskage er en sikker vinder hos mig. Til gengæld er det også sikkert, at mine børn hver gang klager over, at der er gulerødder i, men når de smager kagen, glemmer de hurtigt de små orange banditter, som man som barn her i huset åbenbart skal hade. For gulerodskagen smager af hygge, efterår og varme.

4 æg

300 g brun farin

150 g sukker

250 g mel

300 g revne gulerødder

2 dl smagsneutral olie

2 tsk bagepulver

3 tsk kanel

lidt salt

50 g valnødder


Pisk æg, brun farin og sukker luftigt. Bland mel, kanel, salt og bagepulver og sigt det i dejen. TIlsæt de revne gulerødder og olien. Om de rives fint eller groft er en smagssag - for mig er det tit smagsdommerne, der afgør det, så hvis kagen er til børn, river jeg gulerødderne fint. Det samme gælder valnødderne, der giver en dejlig nøddet smag til kagen også selv om, de er blendet. TIlsæt til sidst de hakkede eller blendede valnødder. Smør en form med smør og bag kagen i 50 min ved 180 grader.


På billedet har jeg ikke brugt det, men kagen smager fantastisk med den klassiske flødeostglasur.


Flødeostglasur

200 g flødeost

100 g flormelis

1 tsk vanillepulver

1 citron


Riv skallen af citronen og pres den. Rør flødeost og flormelis sammen med citronskal og vanillepulver. Brug citronsaft til at justere konsistensen. Glasuren må gerne være lidt tyk.

På billedet er kagen pyntet med hvid chokolade med lidt rosa farve, mini-macarons, spiselige blomster og "dutter" af frosting.

433 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

Comments


bottom of page