top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Halloweenkager

Halloween har aldrig været noget, jeg gjorde en masse ved. Ikke før jeg begyndte at bage. Nu er det for mig en af de sjoveste tider på året, da der er så mange muligheder for at gå amok i køkkenet. Herunder er ideer til halloweenkager - både dem fra bunden og snydeudgaverne.Heksegrydekage

Gulerodsbunde

4 æg

300 g brun farin

150 g sukker

250 g mel

300 g revne gulerødder

2 dl smagsneutral olie

2 tsk bagepulver

3 tsk kanel

lidt salt

50 g valnødder


Pisk æg, brun farin og sukker luftigt. Bland mel, kanel, salt og bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt de revne gulerødder og olien. Om de rives fint eller groft er en smagssag - for mig er det tit smagsdommerne, der afgør det, så hvis kagen er til børn, river jeg gulerødderne fint. Det samme gælder valnødderne, der giver en dejlig nøddet smag til kagen, også selv om de er blendet. Tilsæt til sidst de hakkede eller blendede valnødder. Smør to mindre forme i ens størrelse med smør og bag kagen i 40 min ved 180 grader. Hvis du kun har en form, bager du kagerne over to omgange. Når kagerne er afkølede, flækkes de i to, så der er fire bunde i alt.


Matchacreme

50 g blødt smør

200 g flødeost naturel

200 g flormelis

2 lime

5 dl fløde

1-2 spsk matchapulver


Pisk smør, flødeost og flormelis sammen med fintrevet skal og saft fra lime og matchapulveret. Pisk i en anden skål fløden til blødt skum og vend det i flødeostblandingen. Fordel cremen mellem de tre nederste bunde og gem en god del til øverst. Udstik en cirkel i den sidste bund så kanten rundt er ca. to cm. Placer ringen øverst på kagen. Sæt kagen i fryseren mens du laver frosting til opsmøring.


Frosting

200 g blødt smør

500 g flormelis

Lidt varm mælk

Sort pastafarve

1 lime


Lad smørret have stuetemperatur. Bland smør og flormelis så godt sammen, som det kan lade sig gøre. Hold lidt flormelis tilbage. Varm mælken (jeg bruger min mælkeskummer til kaffe) og hæld mælk i. Rør med en ske til frostingen er helt cremet og luftig - tilsæt mere mælk eller flormelis om nødvendigt. Man kan også bruge en elpisker, men så er der risiko for, at det skiller. Tilsæt limesaft og sort farve. Hvis du vil lave dutter oven på kagen, kan du tage en smule frosting fra, som farves med grøn farve istedet for sort.


Smør kagen op med den sorte frosting, så den ligner en gryde. Jeg smurte min op to gange for at få et glattere udtryk. Hvis du vil have håndtag på gryden, kan du bruge halve digestivkiks, der hviler oven på træspyd sat ind i kagen. Smør også frosting på kiksene.


Kom resten af matchacremen oven på kagen, det må godt løbe lidt ud over siderne.


Pynt kagen med uhyggeligt slik, sukkerøjne, grønne vindruer og hvad du ellers kan komme i tanke om af ulækre ingredienser i en heksegryde.
Romkuglespøgelser

Find min opskrift på romkugler her


Marcipanovertræk

200 g marcipan

120 g flormelis

30 g glukosesirup


Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Det tager lidt tid. TIlsæt evt. mere flormelis, hvis massen er for klistret. Sæt massen på køl i en time og rul den herefter ud. Udstik cirkler der er noget større end romkuglerne og tryk dem ud over romkuglerne, så det ligner spøgelser. Smelt en smule chokolade og kom det i en sprøjtepose. Mal øjne og munde på spøgelserne.


Flagermus

1 pk Oreo

Lidt hvid og mørk chokolade eller sukkerøjne

Evt. træspyd


Del nogle af Oreos'ne fra hinanden og knæk dem midt over, så de kan bruges som vinger. Skil de resterende Oreos fra hinanden, sæt et par vinger på den hvide del og placer den anden del oven på. Smelt chokoladerne og lav øjne på flagermusene eller sæt sukkerøjnene fast med lidt glasur. Hvis flagermusene skal flyve, kan der stikkes et træspyd ind imellem de to kiks.


Mumier

1 pk Oreos

100 g hvid chokolade

Sukkerøjne eller lidt mørk chokolade

Evt. træspyd


Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Dyp Oreos i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Kom resten af den hvide chokolade i en sprøjtepose og sprøjt streger over kiksene, så det ligner mumier. Sæt sukkerøjne på eller lav øjne med smeltet mørk chokolade.


Bananspøgelser

4 bananer

100 g hvid chokolade

En smule mørk chokolade

8 træspyd eller ispinde


Skær bananer over i halve og kom dem på hver deres spyd eller ispind. Hak og smelt den hvide chokolade og dyp bananerne deri, så næsten hele bananen er dækket. Lad chokoladen tørre og mal til sidst øjne og mund med den smeltede mørke chokolade.


Spindelvæv

Brug opskriften på dine yndlingscookies eller vælg Digestivekiks som den lette løsning.


100 g hvid chokolade

50 g mørk chokolade


Hak begge slags chokolade og smelt dem hver for sig. Overtræk kiks/cookies med hvid chokolade. Kom den mørke chokolade i en sprøjtepose og sprøjt cirkler i den hvide chokolade fra midten og ud til kanten. Rids med en skarp kniv eller tandstik fra midten og ud, så det ligner spindelvæv.


Her til sidst er billeder af halloweenmad.


187 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kajkager

Julekage

Talkage

Comments


bottom of page