top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Hvalkage

Denne hvalkage gemmer på marengsbunde med hasselnødder og en let syrlig solbærmousse. Kagen smager af en varm sommerdag og kan anbefales til både store og små også helt uden hvalforklædning. Men hvis man nu gerne vil klæde kagen ud, har jeg beskrevet fremgangsmåden under opskriften.

Nøddebunde

200 g hasselnødder

3 æggehvider

150 g sukker


Blend hasselnødderne fint. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Pisk til marengsen er sej. Vend med en dejskraber de blendede hasselnødder i marengsen. Tegn tre cirkler på et stykke bagepapir efter den springform, som du senere vil samle kagen i. Fordel marengsmassen på cirklerne. Lav desuden en lidt mindre cirkel, som senere skal placeres øverst på kagen. Bag bundene ved 170 grader i 20 min.


Solbærmousse

4 blade husblas

200 g solbær (eller andre bær)

100 g sukker

1 citron

1 vanillestang

3 dl piskefløde


Læg husblas i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog solbær, sukker, revet citronskal, citronsaft og vanillestangen, til bærene er kogt en smule ud. Sigt solbærene, så du har en kompot uden skaller og kerner. Tilsæt vanillekornene. Pres husblassen fri for vand, og tilsæt til den varme solbærkompot. Lad den afkøle. Pisk fløden til blødt skum, og vend en skefuld i den afkølede kompot. Gentag et par gange, og bland derefter kompotten i resten af flødeskummet.

Beklæd en springform med kageplast, og læg en bund nederst. Kom solbærmousse (lidt under halvdelen) på. Placer en bund ovenpå og kom nu solbærmousse på igen. Placer den sidste af de store bunde ovenpå og kom det sidste solbærmousse på. Øverst placeres den lille bund, der godt må trykkes lidt, så den runder. Sæt kagen på køl i et par timer og gerne natten over.


Frosting

200 g smør

500 g flormelis

1 citron

½ dl mælk

Lyseblå frugt- eller pastafarve


Smørret skal have stuetemperatur. Rør smørret sammen med flormelis og citronsaft, så godt det kan lade sig gøre. Tilsæt herefter varm mælk lidt af gangen, og rør godt med en grydeske, indtil frostingen har den rette konsistens. Tilsæt den blå farve.

Sæt kagen på køl i ca. en time, og smør den herefter op med en kagespartel. Skær evt. lidt af toppen, så den runder mere. Det kan være svært at gøre i én omgang, da den skal rundes på toppen. Sæt den så på køl i et kvarter, og smør op med et nyt lag frosting.


Pynt

1 pk lyseblå fondant

½ pk hvid fondant

Lidt sort og lyserød fondant

7 træspyd


Dette kan med fordel laves dagen før, så det stivner en smule. Når tingene er formet skal det bare ligge utildækket natten over. Form en hale, to finner og 3-5 vanddråber, der sættes på træspyd af den lyseblå fondant. Rul den hvide fondant tyndt ud og skær en mave (skær rundt om toppen af en tallerken). Lav desuden 2x2 små hvide prikker i næsten samme størrelse til øjnene. Rul den sorte fondant ud og udstik to cirkler i størrelse til øjne - lav desuden en mund. Rul den lyserøde fondant ud og udstik to cirkler, der er lidt større end øjnene. Lav et hak i hver med den størrelse, der blev brugt til det sorte i øjnene. Til at udstikke de sidstnævnte cirkler bruger jeg enderne fra mine tyller. Sæt fondantpynten på hvalen. Halen hviler på to træspyd.397 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page