top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Julecheesecake

Risalamande forklædt som cheesecake. Her er flere juleherligheder smeltet sammen og det giver et fantastisk resultat, som meget let kan erstatte juledesserten, hvis man er typen, der tør lave om på traditionerne. Hvis ikke, er der jo heldigvis mange andre juledage, hvor man kan forkæle sine kære (og sig selv) med denne cheesecake.


Kiksebund

200 g vanillekranse

200 g digestivekiks

200 g smør


Smelt smørret. Knus vanillekransene og kiksene - enten ved at putte det i en pose og banke på den med en kagerulle eller ved at knuse dem let i hænderne og derefter blende dem. Bland med det smeltede smør. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne og tryk kikseblandingen godt ud i bunden. Sæt den på køl.


Ostecreme med risengrød

8 blade husblas

300 g risengrød

200 g flødeost naturel

200 g flormelis

1 vanillestang

3 dl piskefløde


Læg husblas i koldt vand. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vanillekornene godt sammen. Varm en stor skefuld af risengrødscremen sammen med husblassen, der er presset fri for vand, indtil husblassen er smeltet. Lad det køle af og tilsæt en skefuld mere af risengrødscremen. Vend det derefter tilbage i skålen med risengrødscremen. Pisk fløden til let flødeskum og vend flødeskummet med risengrødscremen. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt det oven på kiksebunden. Start med at sprøjte det rundt langs kanten. Til sidst gøres overfladen så glat som muligt, da det kan ses gennem gelelaget. Sæt kagen i fryseren, mens du klargør kirsebærgeléen.


Kirsebærgelé

6 blade husblas

600 g kirsebærsauce (Jeg brugte en karton til ca. 20 kr og saften fra et lille glas Amarena kirsebær)

1 citron


Læg husblassen i koldt vand. Varm kirsebærsaucen sammen med citronsaft - det skal ikke koge. Pres husblassen fri for vand og smelt det i den varme kirsebærsauce. Sigt saucen, og lad den køle helt af. Hæld den kolde kirsebærgelé forsigtigt over kagen ved at lade den ramme en ske, så den ikke ødelægger overfladen på kagen. Sæt kagen på køl, til geléen er stivnet. Herefter kan du tage cheesecaken ud af springformen, og befri den for kageplast. Pynt med Amarenakirsebær og evt. sukkerstokke eller andet julepynt.

206 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

Kommentare


bottom of page