top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Julekage

Lav en julekage, som vil blive et sikkert hit. Denne kage er fyldt med julesmage, som man ikke kan få nok af. Kagen kan pyntes som et rensdyr eller bare stå skinnende enkel med den spejlblanke glaze. Jeg lavede kagen til en julehyggedag med hele min familie. Den faldt heldigvis i god jord ved både store og små.

Kagen kan laves i en springform, men det flotteste resultat bliver i en silikoneform. Min form er 20 cm i diameter og 5 cm i højden.Makronbund

100 g mandler

50 g marcipan

2 æggehvider

100 g sukker


Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk til marengsen er sej. Blend mandler, riv marcipanen og vend det forsigtigt i marengsen. Fordel dejen på bagepapir i lige store cirkler. Det er vigtigt, at bunden passer i størrelse med din siliconeform, som kagen senere skal støbes i. Bag bunden ved 170 grader i 20 min.


Tranebærcurd

150 g tranebær

1 dl vand

1 lime

2 blade husblas

120 g rørsukker

1 æg eller de to æggeblommer, der er til overs fra bundene

40 g smør


Læg husblas i koldt vand. Kog tranebær med vand, saft og skal fra lime og det halve af sukkeret. Pisk æg og resten af sukkeret luftigt. Når tranebærene er kogt, sies siruppen ned i æggemassen. Vend det godt sammen, og hæld det tilbage i gryden. Varm op under omrøring, til massen er 65 grader. Tag gryden af varmen. Pres husblassen fri for vand, og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret og rør godt rundt, til det er smeltet. Lad curden afkøle en smule.

Beklæd en springform med kageplast og placer makronbunden heri. Hæld tranebærcurd over bunden. Frys bund og curd til det er helt frossent.


Risalamandemousse

100 g risengrød

50 g flormelis

4 dl piskefløde

4 blade husblas

1 vanillestang


Læg husblas i koldt vand. Varm 1/2 dl piskefløde og smelt husblassen heri. Lad det køle af. Pisk resten af fløden til blødt skum. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland risengrød med flormelis og vanillekorn. Vend risengrøden i flødeskummet. Vend forsigtigt fløden med husblas i flødeskummet til sidst.Samling af kagen

Silikoneform: Fordel moussen i din form og pres derefter den frosne kage med makronbund og tranebærcurd ned i moussen. Hvis kagen skal overhældes med glaze, skal den på frys til den er helt frossen.

Springform: Fordel moussen oven på tranebærcurden og sæt kagen på køl - gerne til dagen efter. Hvis kagen skal overhældes med glaze, skal den på frys til den er helt frossen.Mælkechokoladeglaze

4 blade husblas

100 g mælkechokolade

1 dl sødmælk

100 g sukker

100 g glukosesirup


Læg husblassen i koldt vand. Hak mælkechokoladen og kom det i en høj beholder, der senere kan sættes en stavblender i. Varm mælk, sukker og glukosesirup til kogepunktet, smelt husblassen deri og hæld det over chokoladen. Sæt forsigtigt en stavblender i blandingen og blend, til det er glat. Lad glazen afkøle med film over til den er 34 grader.

Befri den frosne kage fra formen og sæt den på et glas eller en skål med bagepapir under. Hæld glazen over kagen, så den er helt dækket. Lad kagen tø op i køleskab i 3-4 timer.Pynt

50 g mørk chokolade

1/2 pakke rød fondant

Rosa glimmerstøv

To trægrillspyd


Temperer chokoladen ved at smelte den 10 sek. af gangen i mikroovn. Det må ikke blive for varmt. Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt to lukkede øjne. Sprøjt desuden to gevirer oven på toppen af træspydene, så det rammer de øverste to cm af spydene. Lad chokoladen størkne. Form en rudolfnæse af fondant og pensl den med glimmerstøv.


Stik gevirerne skråt ind i siden af kagen og pynt med øjne og næse.


599 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Comments


bottom of page