top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Kager til Hawaiifest

Hvis du går og drømmer om bastskørter, drinks i kokosnødder og pink flamingoer, skulle du holde en hawaiifest. Det er perfekt til en sommerfest, hvor der er rig mulighed for at gå amok i sjove temadetaljer, hvis man er til det. Jeg hentede hjælp hos detvier.dk, der leverede alt den fine pynt og mange af de andre småting, man normalt styrter rundt efter til en børnefødselsdag.

Lagkage med ananascurd og passionsfrugtmousse

Se opskriften på lagkagen herCupcakes som strande

100 g chokolade

50 g brun farin

1/2 dl mælk

100 g smør

1/4 dl stærk kaffe

3 æg

125 g sukker

150 g mel

1 tsk bagepulver


Varm hakket chokolade, brun farin, mælk, kaffe og smør i en gryde, til det er blevet til en ensartet masse. Hvis du ikke bryder dig om kaffesmagen (som i denne sammenhæng mere fremhæver chokoladesmagen end giver kaffesmag) kan du erstatte kaffen med samme mængde mælk. Lad blandingen køle af.

Pisk æg og sukker luftigt. Vend derefter chokoladeblandingen og sigtet mel og bagepulver i.

Kom dejen i muffinsform (fyld ikke mere end lige over halvt op). Bag kagerne i 30 min. ved 180 grader.


Pynt

200 g smør

600 g flormelis

1/2-1 dl mælk

Vanillepulver

Blå frugt- eller pastafarve

100 g Digestive kiks

Blå spiselige blomster og/eller blåt krymmel


Lad smørret have stuetemperatur. Bland smør og flormelis så godt sammen, som det kan lade sig gøre. Hold lidt flormelis tilbage. Varm mælken (jeg bruger min mælkeskummer til kaffe) og hæld mælk i. Tilsæt blå farve. Rør med en ske til smørcremen er helt cremet og luftig - tilsæt mere mælk eller flormelis om nødvendigt. Man kan også bruge en elpisker, men så er der risiko for, at det skiller. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Spøjt roser på kagerne ved at starte i midten og lave spiraler ud ad. Drys knuste kiks på den ene halvdel. Hvis du vil have flere effekter kan en del af smørcremen farves i en anden blå nuance. Sprøjt så dutter og "bølger" med forskellige tyller. Det kan med fordel gøres på et stykke bagepapir, som sættes på køl. Når dutterne er kolde, kan de løftes over på kagerne. Pynt desuden med krymmel og spiselige blomster i blå farver, hvis du kan få fat i nogen. Jeg har brugt kornblomster og hjulkrone.


Macarons med citronsmørcreme og blåbær som perle

Find opskriften på macarons her


Dejen sprøjtes ud med en rund tyl, hvor man laver tre små "streger" ud fra samme punkt - der må gerne være mellemrum, da dejen flyder sammen, når du slår bagepladen i bordet og ryster den. Bag som beskrevet i opskriften.

Brug en sukkertusch eller smeltet chokolade til at tegne streger på skallerne.


Smørcreme og blåbær

100 g smør

300 g flormelis

Lidt mælk

1 citron

Blåbær

Sølvstøv


Lad smørret have stuetemperatur. Bland smør og flormelis så godt sammen, som det kan lade sig gøre. Hold lidt flormelis tilbage. Varm mælken (jeg bruger min mælkeskummer til kaffe) og hæld mælk i. Rør med en ske til smørcremen er helt cremet og luftig - tilsæt mere mælk eller flormelis om nødvendigt. Man kan også bruge en elpisker, men så er der risiko for, at det skiller. Tilsæt fintrevet citronskal og saft. Kom smørcremen i en sprøjtepose.


Tril blåbær i sølvstøv. Sæt macaronsskallerne sammen to og to, så de passer sammen i størrelse. Sprøjt en smule smørcreme på den nederste skal, sæt et blåbær langt fremme og placer en skal øverst.


Macarons kan med fordel samles dagen før, de skal bruges, så de kan trække lidt fugt fra cremen. Lad dem stå på køl til de skal bruges og husk at tage dem ud i god tid, så smørcremen bliver blød.


Cookies som flamingoer

ca. 30 stk.


70 g flormelis

2 tsk vanillesukker

150 g stuetempereret smør

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 æg

Pink frugt- eller pastafarve


Bland mel, flormelis, vanillesukker og bagepulver godt sammen. Brug hænderne til at blande smørret ind i melblandingen, så det ligner revet ost. Tilsæt ægget og lyserød farve og saml dejen. Sæt dejen på køl i min. en halv time. Herefter kan du rulle dejen ud på et meldrysset bord og udstikke til småkager. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du har en udstiksform som en flamingo.

Bag kagerne ved 175 grader i 10 min.


Pynt

100 g hvid chokolade

50 g mørk chokolade

Pink frugt- eller pastafarve


Smelt chokoladerne hver for sig over vandbad eller i mikroovn. Del den hvide chokolade i tre. Farv de to største dele hvid chokolade i to nuancer pink. Sæt små klatter af den lyseste pink på et stykke bagepapir og kom en smule af den mørkere oveni. Brug din finger til at trække klatten ud i den ene side, så det ligner en vinge. Sæt på køl.


Lav øjne og næb med mørk og lys chokolade i sprøjteposer. Tegn desuden benene på flamingoerne med mørk chokolade. Vingerne sættes fast på kagerne med en lille smule smeltet chokolade.


Hindbærsnitter med hawaiiblomster

ca. 15 stk.


70 g flormelis

2 tsk vanillesukker

150 g stuetempereret smør

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 æg

1 glas god hindbærmarmelade


Bland mel, flormelis, vanillesukker og bagepulver godt sammen. Brug hænderne til at blande smørret ind i melblandingen, så det ligner revet ost. Tilsæt ægget og saml dejen. Sæt dejen på køl i min. en halv time. Herefter kan du rulle dejen ud på et meldrysset bord og udstikke til småkager med en rund udstiksform (evt. et glas).

Bag kagerne ved 175 grader i 10 min.


Pynt

500 g flormelis

2 pasteuriserede æggehvider

lidt vand

Pink frugt- eller pastafarve

Gul frugt- eller pastafarve


Bland flormelis med pasteuriserede æggehvider og tilsæt vand, til det har en god konsistens som en ret tyk glasur. Del glasuren i to og farv den ene del pink. Gem en lille smule af den hvide glasur. Du skal bruge det halve antal af kagerne. Kom hvid glasur på hele kagen enten med en ske eller ved at have glasuren i en sprøjtepose. Sprøjt den lyserøde glasur i trekanter i en cirkel fra midten og ud. Brug en tandstik til at trække i glasuren, så trekanterne bliver som blomsterblade. Farv den sidste rest hvid glasur lysegul og sprøjt stilken i midten på blomsterne.


Når glasuren er størknet samles kagerne til hindbærsnitter med en god skefuld marmelade imellem de to bunde.
434 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

Comments


bottom of page