top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Kajkager

Opdateret: 11. mar. 2021

De fine grønne kager med finurlige udtryk og ofte skæve øjne, der skeler i alle retninger i bagerens vindue. Kajkager gemmer på ene af lækkerier under den grønne marcipan. Der er den bløde mazarinbund med et knasende tyndt lag mælkechokolade. Så kommer den smagfulde hindbærcreme som er lavet af smørcreme og marengs. Og så er der marcipanen, som passer perfekt til hindbærcremen. Kagerne er ikke lavet på nul komma fem, men er en hyggelig og overskuelig proces, som giver et resultat, der helt klart er arbejdet værd.

Hvis du alligevel synes, at det lyder af mange trin, kan du købe lagkagebunde og bruge i stedet for mazarinbunde.


Antal: 8-10 stk.


Mazarinbunde

75 g smør

75 g sukker

150 g marcipan

2 æg

140 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk salt


Pisk smør med sukker og marcipan. Tilsæt de to æg og pisk til det er luftigt. Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt og vend det i æggemassen. Fordel dejen ud på et stykke bagepapir, så det er en centimeter højt. Bag bunden ved 180 grader i 15-20 min til den er gylden.


50 g mælkechokolade


Hak chokoladen, temperer den i mikroovnen og smør den i et tyndt lag over den afkølede mazarinbund. Den nemme udgave er at drysse den hakkede chokolade over bunden, mens den stadig er varm og smøre det ud med en pensel.


Udstik bundene med en cirkel (5-6 cm i diameter), inden chokoladen er blevet hård.


Hindbærcreme

Hindbærcremen består af en italiensk marengs, der vendes sammen med en luftig smørcreme.


Smørcreme

125 g smør

1 æggeblomme

80 g flormelis

1 spsk frysetørret hindbærpulver


Pisk alle ingredienserne sammen. Fortsæt med at piske til smørcremen er lys og luftig.


Italiensk marengs

200 g hindbær

200 g sukker

1,5 dl vand

100 g æggehvider

30 g sukker


Kog hindbær, sukker og vand til bærene er udkogte. Si bærene fra og kog siruppen tyk. Hvis du har et sukker-termometer, skal siruppen være 118 grader. Imens piskes æggehviderne let, tilsæt de 30 g sukker og pisk et øjeblik til det er let stivnet. Hæld den varme sirup i æggehviderne mens der piskes. Pisk til marengsen er sej og glat. Det tager ca. 10 min.


Vend nu en skefuld marengs i smørcremen. Fortsæt med en skefuld ad gangen, da cremen nemt kan skille. Når det hele er vendt sammen, kommes hindbærcremen i en sprøjtepose med rund tyl (eller et klippet hul). Sprøjt cremen på mazarinbundene - gerne med højde.

Sæt kagerne på køl i ca. en time.


Marcipanovertræk

400 g marcipan

200 g flormelis

50 g glukosesirup

Grøn og rød/lyserød pasta- eller frugtfarve


Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Tag en smule fra til tunger. Farv den store klump marcipan grøn og den lille rød/lyserød. Rul det grønne marcipan ud i lidt ekstra flormelis, så det er ca. 0,5 cm tykt. Udstik en cirkel med ca. 10 cm diameter og fold den forsigtigt om den kolde kage. Hvis marcipanen ikke dækker hele kagen, skal cirklerne være lidt større i diameter. Tryk marcipanen, så den sidder tæt omkring bunden. Gentag ved alle kagerne.


Øjnene kan laves af hvid og mørk chokolade, en tyk hvid glasur (lavet på æggehvide) og sorte krymmelkugler eller hvid og sort marcipan/fondant. På billedet har jeg brugt fondant, som jeg har trillet til kugler og trykket flade. De er limet på med lidt vand.


Skær med en skarp kniv munde på kagerne. Form den røde/lyserøde marcipan til tunger og placer den i mundene, så de stikker ud.


Mine kajkager har desuden fået mundbind på. Disse er lavet af blå og hvid fondant og limet fast med vand.

Herunder er ideer til, hvordan Kaj kan klædes ud til festlige lejligheder. Hos mig har han været til fastelavn, jul og fødselsdag.

541 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Julekage

Commenti


bottom of page