top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Kransekage

Kransekage forbindes ofte med nytår. Jeg er vokset op med min fars kransekager som heldigvis var på bordet hver gang, der var noget, der skulle fejres. SÅ bag bare løs - det smager heldigvis godt hele året.



Kransekagemasse

500 g marcipan

150 g flormelis

2-3 pasteuriserede æggehvider


Bland det hele godt sammen, og rist blandingen ved svag/middel varme, mens det æltes med hænderne, til det er lunkent. Marcipandejen skal have en konsistens, hvor den kan stå uden at falde sammen, hvis den skal formes til et kransekagetårn. Hvis den skal sprøjtes til toppe, skal der tilsættes ekstra æggehvider, til dejen er så blød, at den kan sprøjtes gennem en sprøjtepose. Sprøjt dejen ud til toppe med en stjernetyl og pynt evt med et kandiseret kirsebær eller en hasselnød. Hvis du laver et kransekagetårn skal dejen formes til cirkler - start med toppen og lav herefter cirklerne større og større, til der ikke er mere dej. Brug evt. runde udstiksforme til at sætte dejen omkring, og fjern herefter formene. Hvis du ikke har udstiksforme, kan du trille dejen ud til stænger, der hver gang er to cm større end den foregående og forme til cirkler. Bag i 7-8 min ved 220 grader. Hold øje med kagerne, da de hurtigt tager farve.


Glasur til kransekagetårn

2 pasteuriserede æggehvider

250 g flormelis

Evt. lidt vand


Bland æggehvider og flormelis godt sammen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis glasuren er for tyk. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt "gardiner" frem og tilbage eller lav et anderledes mønster. Lad glasuren tørre godt, før ringene sættes oven på hinanden.



160 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

bottom of page