top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Lakridsblondie med hindbær

Man kan høre det på navnet. Den her kage skal man bare bage, for med hvid chokolade, lakrids og hindbær går man ikke forkert. Man behøver faktisk ikke engang at dulle kagen op, for at imponere. Men det skader jo aldrig med lidt pynt.


4 æg

250 g muskovadosukker

100 g smør

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

200 g hvid chokolade

1 spsk lakridspulver

200 g hindbær


Pisk æg og sukker luftigt. Hak chokoladen. Smelt smørret og halvdelen af den hvide chokolade. Det gør ikke noget, hvis det ser lidt mærkeligt ud. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. TIlsæt smør/chokoladeblandingen. Vend resten af den hakkede chokolade i dejen sammen med lakridspulver og hindbær. Bag kagen ved 180 grader i 30 min.


Hindbærsmørcreme

125 g smør

400 g flormelis

1 spsk hindbærstøv

1/2 dl mælk


Smørret skal have stuetemperatur. Rør smør, flormelis og hindbærstøv så godt sammen som det kan lade sig gøre. Varm mælken (jeg bruger min mælkeskummer til kaffe) og tilsæt det. Rør smørcremen luftig og glat. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt et spiralmønster på den afkølede kage. Start i midten. Du kan også smøre smørcremen på, hvis du ikke vil lave et spiralmønster. Pynt med hindbær, lakridskugler og spiselige blomster.

341 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

Kommentare


bottom of page