top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Panna cotta

Så simpelt og samtidig så fantastisk lækkert. Den bløde creme med intens smag af vanille er nok i sig selv, men smager også skønt som "låg" på bærkompot eller cavagelé. Desserten kan sagtens laves dagen før, den skal serveres.

Hvis panna cottaen skal fungere som låg, skal du lave den nederste del af glasset først og panna cottaen til sidst.




Panna cotta

4 personer

1/2 l piskefløde

1 vanillestang

60 g sukker

4 blade husblas


Læg husblassen i blød i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. Kom fløde, sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang i en gryde og varm op til blandingen er tæt på at koge. Tag den af varmen, før den koger. Knug husblassen fri for vand og rør den i fløden.


Forslag til "bund" under panna cotta:



Cavagelé

5 dl cava eller anden mousserende vin

3 økologiske lime

80 g sukker

5 blade husblas


Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog cava, sukker, limeskal og -saft i et par minutter. Det er vigtigt at smage på det, da der er stor forskel på, hvor sød den mousserende vin er. Tilsæt eventuelt mere sukker. Tak gryden af varmen og rør husblassen ud deri. Hæld geléen i de fire glas og sæt dem i fryseren, så geléen bliver så hård i overfladen, at panna cottaen kan hældes over.



Brombærkompot

300 g brombær

100 g sukker

1 citron

3 blade husblas


Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog brombær, sukker, citronskal og -saft. Tilsæt evt. et par skefulde vand. Tag gryden af varmen, før bærrene er helt most. Rør husblassen ud i kompotten og hæld den i de fire glas. Sæt glassene i fryseren til kompotten er frossen.



Æblekompot

700 g æbler

100 g sukker

1 vanillestang

1 dl vand

3 blade husblas.


Læg husblassen i blød i koldt vand. Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog æbletern, vand, sukker, vanillekorn og -stang til æblerne er næsten helt moste. Tag gryden af varmen og rør husblassen i. Hæld æblekompotten i de fire glas og sæt dem i fryseren til kompotten er frossen.



208 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Æbletærte

bottom of page