top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Solbærislagkage

Hver sommer fryder jeg mig over de smukke sorte bær på min busk i haven. Dog ender solbærene ofte i en pose i fryseren, hvor de bliver glemt. Jeg er ikke så vild med at spise bærrene, som de er. Men som is er de helt fantastiske. Denne islagkage med lakrids- og marcipanbund og smagfuld solbærflødeis giver de små bær mulighed for at shine.Marcipanbunde med lakrids

100 g marcipan

100 g smør

100 g sukker

2 æg

50 g mel

1 tsk bagepulver

50 g hvid chokolade

1 spsk lakridspulver


Smelt smørret, og lad det afkøle lidt. Riv marcipanen groft. Pisk æg, marcipan og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver, og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt det smeltede smør. Hak chokoladen, og vend den i dejen sammen med lakridspulver. Smør en springform, og hæld dejen deri. Bag ved 180 grader i 30 min.


Solbæris

250 g solbær

200 g sukker

1/2 dl vand

1 vanillestang

3 dl fløde

2 past. æggeblommer


Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Kog solbær, det halve af sukkeret, vand og den tomme vanillestang, til bærrene er en smule udkogte. Sigt massen, så skaller og kerner sorteres fra. Pisk de pasteuriserede æggeblommer med resten af sukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Vend den afkølede solbærkompot i æggesnapsen, og vend til sidst med flødeskummet.


Beklæd en springform med kageplast, og placer mazarinbunden nederst. Kom ismassen ovenpå, og sæt kagen i fryseren natten over.


Når islagkagen skal serveres, kan den overhældes med 100 g smeltet hvid chokolade og pyntes med solbær, spiselige blomster og lakridspulver.
Solbærisen smager også rigtig godt som ispinde - det er helt samme fremgangsmåde.364 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page