top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Talkage

Imponer fødselsdagsgæsterne med en lækker talkage med sprød mørdej og blød, sød og syrlig hvid chokoladecreme med lime. Kagen pyntes med alt fra bær og macarons til spiselige blomster og yndlingsslik. Det er bare et spørgsmål om at give den farvekoordineret gas.Mørdej

70 g flormelis

2 tsk vanillesukker

150 g stuetempereret smør

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 æg


Bland mel, flormelis, vanillesukker og bagepulver godt sammen. Brug hænderne til at blande smørret ind i melblandingen, så det ligner revet ost. Tilsæt ægget og saml dejen. Sæt dejen på køl i min. en halv time. Herefter kan du rulle dejen ud på et meldrysset bord og skære tallet i den rette form. Jeg plejer at printe et tal, jeg har fundet ved at søge på Google, klippe det ud og skære rundt om det. Saml den overskydende dej og rul den ud og skær endnu et tal.

Bag tallene ved 175 grader i 10 min.


Hvid chokoladecreme

5 blade husblas

200 g hvid chokolade

1 l piskefløde

2 tsk vanillepulver

2 lime - økologiske


Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet - det er vigtigt, at den ikke koger. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig. Pres husblassen fri for vand og rør den i chokoladefløden. Riv og tilsæt skallen fra de to lime og vanillepulveret. Kom med det samme husholdningsfilm over fløden - så den rører fløden. Sæt fløden på køl, til den er hel kold og gerne natten over. Herefter piskes fløden luftig og stiv med en håndmikser og kommes i en sprøjtepose med en rund tyl.


Sæt små dutter på den nederste mørdejsbund og læg forsigtigt den anden bund ovenpå. Sæt dutter på denne også. Pynt med spiselige blomster, macarons, slik og masser af bær.


Snirklerne på billedet har jeg lavet af rå rabarber, der er skrællet med en kartoffelskræller og lagt i koldt vand.

18.916 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 Comments


sasja070194
Jan 14, 2022

Hejsa! Kan kagen evt. laves dagen før?

Jeg skal lave dåbskage, men kan ikke nå at lave den på dagen. 👎

Og kunne man evt. smøre mørdejsbundene med chokolade, således de ikke tager fugt til sig fra moussen?😊

Like

Nanna M. Steenberg
Nanna M. Steenberg
Jul 24, 2020

Hej, jeg kan ikke helt finde ud af hvor mange tal opskriften er til. Er det til et tal, eller til to tal (med to lag mørdej). Jeg skal lave tallet “24”, er det en af denne opskrift, der skal bruges eller?

Like
bottom of page