top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Tropisk kage

Denne kage er fyldt med tropiske smage, som vil lede ens tanker hen på stranddage og bagende sol. Jeg lavede den til min datters fødselsdag som en del af et Hawaiitema. De lidt knasende bunde med kokos og mandler passer godt til den søde ananascurd og den svagt syrlige passionsfrugtmousse.


Makronbunde med kokos

150 g mandler

50 g kokos

3 æggehvider

150 g sukker


Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk til marengsen er sej. Blend mandler og kokos og vend det forsigtigt i marengsen. Fordel dejen på bagepapir i lige store cirkler. Det er vigtigt, at de passer i størrelse med en springform, som kagen senere skal samles i. Bag bundene ved 170 grader i 20 min.


Ananascurd

200 g ananas

3 lime

3 blade husblas

180 g rørsukker

2 æg (eller de tre æggeblommer, der er tilovers fra bundene og et ekstra æg)

50 g smør


Læg husblas i koldt vand. Skær ananas i små tern og kog med saft og skal fra lime og det halve af sukkeret. Pisk æg og resten af sukkeret luftigt. Når ananasternene er bløde, blendes det og sies ned i æggemassen. Vend det godt sammen, og hæld det tilbage i gryden. Varm op under omrøring, til massen er 65 grader. Tag gryden af varmen. Pres husblassen fri for vand, og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret og rør godt rundt, til det er smeltet. Lad massen afkøle en smule.

Beklæd en springform med kageplast og placer en af bundene heri. Hæld ananascurd over bunden, og sæt den på køl til curden er stivnet, eller mens du klargør moussen.


Passionsfrugtmousse

5 passionsfrugter

100 g rørsukker

3 dl piskefløde

3 blade husblas


Læg husblas i koldt vand. Sigt passionsfrugtskøddet, så kernerne sorteres fra. Varm passionsfrugtsaft og sukker op, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Pres husblassen fri for vand og tilsæt til passionsfrugtsaften. Lad det afkøle. Pisk fløden til blødt skum. Tilsæt en smule af flødeskummet til saften. Gentag et par gange, og vend saften i flødeskummet.

Placer en bund oven på den kolde ananascurd og hæld passionsfrugtmoussen på. Placer den sidste bund øverst, og sæt kagen på køl i min. et par timer og gerne natten over.


Hvis du vil pynte kagen som min, skal du bruge frosting, digestive kiks, lyserøde macarons (kan erstattes af marcipan), saltstænger, spiselige blomster, bladtyl, blå og grøn frugt- eller pastafarve og lyserød fondant eller marcipan.


Frosting

250 g smør

750 g flormelis

½-1 dl varm mælk

1 lime


Smørret skal have stuetemperatur. Rør smørret sammen med flormelis og limesaft, så godt det kan lade sig gøre. Tilsæt herefter varm mælk lidt ad gangen og rør godt med en grydeske indtil frostingen har den rette konsistens.


Sæt lagkagen i fryseren i en time. Befri den for kageplast. Smør lagkagen op med et tyndt lag frosting. Sæt herefter lagkagen i fryseren i ca. 15 min. Farv nu en fjerdedel af frostingen mørkeblå, og kom det i en sprøjtepose. Sprøjt en tyk krans nederst hele vejen rundt om kagen. Farv nu den største del af frostingen lyseblå (evt. ved at bruge resten af den mørkeblå frosting i den hvide). Gem ca. en dl til grøn farve. Fordel den lyseblå frosting på toppen og siderne af kagen, så det støder op til den mørkeblå. Brug en kagespartel til at smøre kagen pænt op. Farv resten af frostingen grøn.


Pynt

Knus 100 g digestive kiks, så det ligner sand og pres det ind i frostingen nederst hele vejen rundt.


Sæt saltstænger rundt, så det ligner palmestammer, og sprøjt med en bladtyl den grønne frosting som palmeblade. Hvis du ikke har en bladtyl eller ikke har mod på denne del, kan du stikke friske krydderurter ind som palmeblade eller skære grøn peber eller kiwi og sætte på.


Flamingoerne laves af en macaronsskal og et stykke lyserødt marcipan eller fondant. Tril marcipanen til en tynd pølse og form, så det ligner en hals. Brug en smule hvid og mørk chokolade til at lave næb og øje. Hvis du ikke har macarons, kan kroppen også laves af marcipan. Benene lavede jeg af stilke fra rød skovsyre.


Navnet på toppen lavede jeg af marcipan og de spiselige blomster blev sat i en krans rundt om. Jeg brugte lyserøde nelliker.

338 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page