top of page
Søg
  • Forfatters billedeStineCarlsen

Iskage a la trefarvet

En kage, der er fyldt med barndommens minder i sin smagskombination med vanillebunde, jordbærmousse og chokoladeganache på toppen. Vaflen kan man heldigvis købe sig fra - og vupti, så har du en vaskeægte "is"kage.


Bunde

6 æg

150 g sukker

2 tsk vanillesukker

120 g hvedemel

2 spsk kartoffelmel

2 tsk bagepulver


Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til det er lyst og luftigt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend herefter de stive æggehvider i dejen.


Beklæd en springform (ca. 22 cm) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør og hæld dejen heri. Bag ved 175 grader i ca. 45 min - ikke varmluft. Når kagen er helt afkølet, deles den i tre. Skær toppen af kagen og gem (hvad der svarer til 2 dl kagekrummer).


Jordbærmousse

300 g friske eller frosne jordbær

½ dl vand

70 g sukker

1 vanillestang (eller 2 tsk vanillesukker)

4 blade husblas

3 dl piskefløde


Læg husblassen i koldt vand. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt sukker for at skille kornene fra hinanden. Kog jordbærrene med vand, sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang i ca. fem minutter. Stavblend herefter grøden og lad den køle en smule ned. Tilsæt husblas, rør godt og lad grøden køle ned til stuetemperatur. Pisk fløden til en tynd flødeskum. Bland en smule af flødeskummet i jordbærgrøden og rør sammen. Gentag dette og rør herefter grøden i resten af flødeskummet.


Andet

Kageplast

Hyldeblomstsaft


Samling af kagen

Sæt ringen fra springformen på et lagkagefad eller en tallerken. Beklæd den med kageplast. Læg nu den første bund i, stænk gerne med hyldeblomstsaft eller anden saft for at væde bundene. Tilsæt herefter det halve af jordbærmoussen. Hvis den er meget flydende, kan man hælde en smule i, sætte den på køl i ti minutter og derefter fortsætte. Læg forsigtigt en bund oven på jordbærmoussen, stænk med saft og tilsæt resten af moussen. Læg den pæneste af bundene øverst. Sæt kagen på køl i min. tre timer, men gerne natten over.


Frosting

150 g smør

500 g flormelis

1-2 spsk kakaopulver

½ dl varm mælk


Smørret skal have stuetemperatur. Rør smørret sammen med flormelis og kakao, så godt det kan lade sig gøre. Tilsæt herefter varm mælk lidt ad gangen og rør godt med en grydeske til frostingen har den rette konsistens.


Chokoladeganache

150 g mørk chokolade

1 dl fløde


Varm fløden til kogepunktet - det skal ikke koge. Hak chokoladen og hæld fløden over. Rør i midten af skålen med en dejskraber til ganachen er samlet og skinnende. Hæld i en sprøjtepose og lad den køle af.


Is oven på kagen

2 dl kagekrummer (gemt fra bundene)

70 dl flødeost

2 spsk kakaopulver

50 g mørk chokolade

Evt. lidt romessens eller rom

1 kræmmerhus til is

Farvet krymmel


Hak chokoladen og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Ælt alle ingredienserne godt sammen med hænderne og sæt det på køl til det er stivnet en smule. Tril nu en jævn kugle af hele blandingen. Sæt den gerne i fryseren, til du skal bruge den.


Pyntning


Sæt lagkagen i fryseren i en time. Befri den for kageplast. Smør lagkagen op med et tyndt lag frosting. Sæt herefter lagkagen i fryseren i ca. 15 min. Nu kan du smøre den med endnu et tyndt lag frosting, så den bliver dækket og jævn.

Før du hælder ganachen over kagen, skal du sikre dig, at den har den rette konsistens. Lad lidt ganache løbe ned af et glas for at sikre dig, at det ikke er for flydende. Den skal gerne stoppe, før den når bordet. Lad ganachen løbe ned af kagens sider ved at trykke det ud af posen hele vejen rundt. Kom til sidst ganache på kagens top og brug en spatel til at glatte det ud. Gem lidt ganache til kuglen, der skal være oven på kagen. Sæt den på en rist og overhæld den med ganache. Sæt den oven på kagen (midt på) og sæt et træspyd igennem, så det stikker lidt op. Placer kræmmerhuset oven på kuglen. Træspyddet skal gerne støtte kræmmerhuset, så det står i en pæn vinkel. Drys med krymmel.

131 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mælkesnitter

Kajkager

Julekage

コメント


bottom of page